• xx
  • xx
  • xx
  • xx
  • xx

GOLF SANTA PONSA

Santa Ponsa Golf är uppdelat på tre olika banor. Santa Ponsa I, II och III. Utmärkande för Santa Ponsa I är hål 10 som är ett utav de längsta i europa och golfbanan har dessutom varit plats för ett flertal internationella tävlingar. Banorna är breda och långa i en otroligt vacker natur. Golf Santa Ponsa ligger i området med samma namn, 18 km. utanför Palma de Mallorca.

Golf Santa Ponsa är den golfbana på Mallorca där Open de Baleares (European Tour) har hållits vid flest tillfällen; närmare bestämt sex gånger har PGA valt att hålla den på Golfbana I och en gång på Golfbana II, varvid Severiano Ballesteros vann två gånger och Ove Sellberg, Gavin Levinson, Jom Payne, Greg J. Turner och Miguel Angel Jiménez varsin gång.I samband med dessa evenemang deltog även andra kända spelare som José Maria Olazábal, Barry Lane, Jesper Parnevik, Colin Montgomerie, Ian Woosnam, Lee Westwood, Vijay Singh, m.fl.

Det är många stora personligheter som har besökt klubben, till exempel det spanska kungaparet, kronprinsen Felipe av spanien, HKH Juan de Borbón, prins Andrew av England, det svenska kungaparet, storhertigparet av Luxemburg, president Carter, Bruno Kreisky, Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Nigel Mansell, Franz Beckenbauer, Ingemar Johanson, m.fl.

SANTA PONSA I
På Santa Ponsa I kommer du att få spela på banan under lektionerna med Raul. Den här banan öppnade i januari 1977. Golf Santa Ponsa I sprider sig över en yta på 73 hektar. Det är en lång bana med breda banor, många olivträd, mandelträd, vattenhinder och bunkers.

SANTA PONSA II
Santa Ponsa II är banan där du kommer att få din träning på driving rangen. En golfbana enbart för medlemmar och elever till Raul. Detta innebär att det är få spelare, du slipper trängas med andra och kommer att få arbeta i lugn och ro med din träning. Golfbanan blev invigd 1991 och har öppet året runt.